Stadstuinderij Piushaven

IntroductieregelStagiaire gezocht op een collectieve stadstuinderij in Tilburg
Volledige advertentietekstStadstuinderij Piushaven in Tilburg bestaat sinds begin 2015 en werkt volgens de biologische teeltwijze. De tuinderij is (nog) niet Skal gecertificeerd, omdat de locatie een tijdelijke is. Naar verwachting verhuizen we begin 2021 naar een nieuwe locatie en dan komt certificering in beeld.

Op de tuinderij van 0,33 ha. telen we meer dan 40 soorten vollegrondsgroenten, vele verschillende soorten kastomaten, zo’n tiental overige kasgroenten, kleinfruit, kruiden en plukbloemen. Vrijwilligers en zorgcliënten kunnen onder professionele begeleiding dagelijks meehelpen bij alle voorkomende tuinwerkzaamheden.
Op website en Facebookpagina Stadstuinderij vind je meer info.
Stadstuinderij Piushaven is een collectieve tuin en stelt zich ten doel om mensen op een positieve manier met elkaar te verbinden waardoor nieuwe contacten ontstaan. De tuinderij is voor vrijwilligers en zorgcliënten een bijzondere plek: zij kunnen biologisch tuinieren, eigen producten verkopen in de winkel, varkens en kippen verzorgen, proeverijen en ZomerSmaak-evenementen mee organiseren en rondleidingen geven.

Wat kun jij als stagiaire leren op de Stadstuinderij?
- Alles over zaaien, bemesten, planten, verzorgen en oogsten van vollegronds- en kasgroenten
- Over teeltplan, planning en organisatie van alle tuinwerkzaamheden
- Werken en samenwerken met vrijwilligers en zorgcliënten.
We beschikken over een tweewielige trekker en werktuigen. Veel van het tuinwerk wordt met de hand gedaan. We zijn druk bezig met verhuisplannen voor de nieuwe locatie in Tilburg. Jouw ideeën en praktische inbreng zijn zeer welkom.
Contactpersoon:Dion Heerkens
Bedrijfsnaam:Stadstuinderij Piushaven
Emailadres:heerkens@bionagriculture.nl
Website:www.stadstuinderijpiushaven.nl
Contact opnemenTerug naar het overzicht