'n Groene Kans

IntroductieregelRisico-arm starten met een zelfoogsttuin
Volledige advertentietekstEen eigen bedrijf uit de grond stampen is niet niks. Maar in Groenekan (vlakbij Utrecht) krijg je de kans om een tuin te beginnen op een plek waar ‘de aftrap’ al gedaan is: er is een zelfoogsttuin ter overname, waar je gedeeltelijk kunt meeliften op wat er al is (een plek, klanten, vruchtwisseling, overdekte ruimte, website, gebruik diverse materialen en kennis), maar waar je toch je eigen plan kunt trekken en zelfstandig ondernemer kunt zijn.
Op het terrein van ’n Groene Kans (2 ha.), zijn 4 ondernemingen:
- Tuinderij ’n Groene Kans, biologische groenten met afzet via (web)winkel
- Bijenkans, teelt van biologische drachtplanten
- Tuin Kansrijk, biologisch gecertificeerde zelfoogsttuin
- De Bloeierij, zorg in de tuin – dagbesteding

De tuinder die “Kansrijk” heeft opgezet, vervolgt zijn weg met hovenierswerk en een nieuwe opleiding. Het zou echter zonde als daarmee de zelfoogsttuin verdwijnt. Niet in de laatste plaats voor de klanten die komend seizoen graag weer willen komen oogsten.
Om Kansrijk niet van de kaart te laten verdwijnen, zoeken de tuinders van ’n Groene Kans (tevens verpachters) dus een nieuwe tuinder die verder wil gaan op het perceel van de zelfoogsttuin. Als je beginnend tuinder bent, is er begeleiding en ondersteuning. Maar ook als je gevorderd bent, mag je daar natuurlijk gebruik van maken als je dat wilt. Het hele perceel draagt een Skal-keurmerk, dus volledig biologisch werken is wel een must.

Kansrijk heeft een bescheiden klantenkring en werd in deeltijd gerund (ca. 3 dagen/week). Hoe het georganiseerd was, kun je teruglezen op www.tuinkansrijk.nl Maar het is aan jou om het anders in te richten als je wilt. Je kunt je eigen keuzes maken wat betreft assortiment, prijs, oogstaandeel, tijden, activiteiten etc. Je kunt klein beginnen en uitbreiden tot zo’n 3500 m2 beteelbare grond. Naar schatting kun je daar zo’n 60 families blij mee maken. Gezien de locatie (20 minuten fietsen vanaf Utrecht), zou een uitbreiding van de klantenkring mogelijk moeten zijn.

Interesse? Mail info@groenekans.nl
Bedrijfsnaam'n Groene Kans
Websiten.v.t. (evt.: www.tuinkansrijk.nl)
Contact opnemenTerug naar het overzicht