Stichting Moestuin de Haar

IntroductieregelWAARSCHIJNLIJK VERVULD Tuinbaas/tuinder Moestuin de Haar
Volledige advertentietekstVacature Tuinbaas/tuinder Moestuin de Haar
Aan de rand van het dorp Haarzuilens en grenzend aan het park van Kasteel de Haar komt in 2020 de grote moestuin terug op biologische grondslag.
Net als vroeger moet deze plek ruimte bieden aan verwondering, productie, efficiëntie en recreatie. Met een divers assortiment aan groenten, bloemen en kruiden voor de directe omgeving.
Stichting Moestuin de Haar is op zoek naar een professionele tuinbaas, tevens tuinder, die samen met vrijwilligers vorm en inhoud geeft aan deze ambitie.
Het wordt een plek waar mensen hun groenten komen afhalen, waar bezoekers (jong en oud) ervaren en zien hoe groenteteelt in zijn werk gaat.

Positie en verantwoordelijkheid
Op basis van een aannemingsovereenkomst met Stichting Moestuin de Haar is de tuinbaas/tuinder voor eigen rekening en risico resultaat verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud en voor de kostendekkende exploitatie van de tuin.
De overeenkomst biedt ruimte voor een flexibele invulling van de werkzaamheden, bijvoorbeeld als parttimer, als duo of via maatschap.
De stichting zorgt ervoor dat bij de start van de tuin sprake is van een teeltrijpe tuin met de nodige basisvoorzieningen.

Taken
- zorgt voor het dagelijks beheer en onderhoud en voor de exploitatie van de moestuin overeenkomstig de doelstelling van de stichting en volgens het bedrijfsmodel en -plan;
- zorgt voor de door-ontwikkeling van de moestuin overeenkomstig het vastgestelde Streefbeeld, bewaakt het ontwerp en zorgt voor de continuïteit in het beheer;
- is tevens zelfstandig en eerstverantwoordelijke tuinder, die zorgt voor de teelt van de tuinproducten op basis van het teeltplan;
- coördineert en ziet toe op de werkzaamheden van vrijwilligers, stagiaires, etc.;
- draagt zorg voor de veiligheid van vrijwilligers, stagiaires, etc.;
- is spreekbuis en representant van de moestuin, zo nodig in samenspraak met of in aanwezigheid van het bestuur van de Stichting.

Profiel
- heeft affiniteit met het concept van historische moestuinen;
- heeft passie voor groente, fruit, kruiden en bloementeelt op biologische wijze;
- heeft een zakelijke inslag, naast creativiteit en innovatiekracht; een en ander passend bij de cultuurhistorische waarde en de sociale/educatieve identiteit van de tuin;
- is doortastend, met behoud van de relaties;
- werkt graag in teamverband, maar zo nodig ook zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid;
- neemt vrijwilligers op een enthousiaste manier mee in hun uit te voeren werkzaamheden.

Informatie
Het Schetsadvies met teeltplan is te lezen op onze website www.moestuindehaar.nl

Nadere informatie wordt verstrekt door de voorzitter van Stichting Moestuin de Haar, Henk Klein Gunnewiek, telefoon 06 33670397.


Sollicitaties
Tot 1 juli 2019 kunnen belangstellenden hun sollicitatie met curriculum vitae richten aan: info@moestuindehaar.nl
BedrijfsnaamStichting Moestuin de Haar
Websitewww.moestuindehaar.nl
Contact opnemenTerug naar het overzicht