Landgoed Herinckhave

IntroductieregelTuinder Landgoed Herinckhave
Volledige advertentietekstVoor Landgoed Herinckhave (Overijssel) voor najaar 2019 gezocht: een tuinder/ tuindersechtpaar met een groen en sociaal hart voor een nieuw op te zetten (biologisch) circulair landbouwbedrijf.
Op het lommerrijke, onder de natuurschoonheidswet (NSW status) vallende 65 Ha tellende Landgoed bevindt zich ook een 1,3 Ha grote (100 jaar oude) boomgaard dat de basis moet vormen voor het tuinbouwbedrijf, aanvullend is 2 - 3 ha grond beschikbaar plus een kas.

Heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, is pionieren je niet vreemd en is groente-, en fruitteelt jouw passie? Dan zijn wij op zoek naar jou, die voor eigen rekening en risico deze fantastische uitdaging durft aan te gaan
Je krijgt, indien noodzakelijk, de beschikking over een bedrijfswoning op het landgoed, en op de akker komt een Twentse schuur uit 1900 voor opslag en verwerking. Er is de mogelijkheid tot het houden van kleinvee, en er is ruimte voor een (koude) kas. Op termijn komt er een bedrijfswoning beschikbaar
Je draagt zorg voor de uitvoering van je eigen bedrijf, waarbij we je, indien nodig, graag introduceren bij diverse netwerken en relaties. We zoeken een proactieve professional, die op een verantwoorde, creatieve en ondernemende wijze een positieve bijdrage gaat leveren aan een duurzame samenleving en de toekomst van het landgoed.

Wat vragen we van je?
• Een relevante opleiding op in ieder geval werk en denkniveau MBO-niveau, bij voorkeur in de richting Tuin – en Akkerbouw of aanverwant (Groene Lyceum -HAS - Warmonderhof)
• Kennis van of ervaring/ affiniteit met (praktijk)onderwijs op het gebied van plantenteelt (zoals biotechnologische technieken); bodem & water, technologische innovaties in de tuin- en akkerbouw
• Ruime ervaring in gewasteelt
• Een kas kent voor jou geen geheimen (van modern tot ouderwets)
• Je woont in Twent of bent bereid hiernaartoe te verhuizen
• Je vindt het leuk om met mensen met een zorg-, of opleidingsvraag om te gaan.
• In het bezit van startkapitaal

PROCEDURE INSCHRIJVING
De eigenaar is voornemens het tuinderscomplex op Landgoed Herinckhave bij inschrijving te verhuren. Voor belangstellenden worden twee kijkmiddagen georganiseerd op zaterdag 15 december en woensdagmiddag 19 december van 13.30 uur tot 17.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich per mail aanmelden bij ons (eric@devaleouwe.nl) voor één van de kijkmiddagen onder vermelding van naam, adres, e-mail en telefoonnummer. Vervolgens ontvangen gegadigden een uitnodiging voor één van de kijkmiddagen en wordt het informatiepakket per mail verzonden. De inschrijving sluit op 30 november a.s. om 12.00 uur.

Kandidaten die zich hebben ingeschreven, ontvangen voor 24 december 2018 bericht of zij worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.
Op 31 januari a.s. vinden er selectiegesprekken plaats met de verhuurder. Op https://devaleouwe.nl/plan-voor-landgoed-herinckhave/ is een inschrijfformulier te downloaden.
Over het landgoed
Herinckhave is een landgoed in Noord-Oost Twente, rijk aan historie, natuurschoon en culturele waarden.
Het landgoed in zijn tegenwoordige vorm en omvang bestaat uit de gelijknamige 18-eeuwse havezate die geflankeerd wordt door twee bouwhuizen en omringd door grachten. Twee lanen geven toegang tot het landgoed. Op het landgoed staan voorts enkele voormalige boerderijen en landbouwschuren; de totale oppervlakte aan bossen, boomgaarden en cultuurgrond is ruim 65 hectare. Het landgoed is eigendom van Herinckhave BV, met als voornaamste doelstelling de instandhouding van het landgoed met inachtneming van de Natuurschoonwet. Het landgoed valt niet alleen onder de Natuurschoonwet, grote delen worden ook beschermd door de Monumentenwet. Een gedeelte van het terrein heeft bovendien de status van Archeologisch Monument.
Voor meer informatie; www.herinckhave.nl

BedrijfsnaamLandgoed Herinckhave
Websitewww.herinckhave.nl
Contact opnemenTerug naar het overzicht