Elsbeth van Apeldoorn

IntroductieregelOpvolging gezocht voor goedlopende kleinschalige tuinderij in het midden van het land(vanaf 2021)
Volledige advertentietekstTer overname aangeboden: kleinschalige biologische tuinderij met zelfoogsttuin en marktverkoop in het midden van het land. Wij zijn onze tuinderij 5 jaar geleden begonnen vanuit het niets en hebben in die vijf jaar een goedlopend kleinschalig bedrijf neergezet dat we met pijn in ons hart gaan verlaten om een andere droom na te jagen (we gaan een jaar op reis met ons gezin).
We zoeken dus (een) enthousiaste opvolger(s) die zin heeft/hebben om de tuinderij voort te zetten.
Er is een goede basis om op door te bouwen; het pionieren hebben wij gedaan, maar uiteraard kun je er je eigen draai aan gaan geven.
We hebben een heel trouwe en nog steeds groeiende klantenkring van zowel zelfoogst-aandeelhouders (dit seizoen 80; naar verwachting groeit dit aantal de komende jaren gestaag verder) en marktklanten (elke zaterdag, jaarrond, nog steeds groeiend), kleine afzet bij de plaatselijke Natuurwinkel en een goede naam in de omgeving.
Ook hebben we een clubje trouwe en gezellige vrijwilligers die ons helpen op de tuin. Voor de markt hebben we inmiddels een kleine pool van een aantal mensen van wie er elke zaterdagochtend één meewerkt op de markt en die in geval van vakantie of overmacht zelfstandig kunnen draaien.
De tuin van ruim 1 ha ligt middenin het weidse polderlandschap nabij Woerden, klei op veen. Aan water geen gebrek. Geen (tunnel)kas, wel broeibakken voor de opkweek. Schuur met koelcel, voldoende bergruimte. Materialen/machines/bedrijfsbus in overleg over te nemen.
De tuin ligt aan het erf van een grote recreatieboerderij waar veel bedrijvigheid is. We hebben een goede verstandhouding met eigenaar/bedrijf en proberen elkaar waar mogelijk te ondersteunen. We bieden via dit bedrijf ook rondleidingen/groepsactiviteiten aan, dit kan nog worden uitgebreid. Ook samenwerking met een zorg-organisatie behoort tot de mogelijkheden.
Het pachtcontract loopt per 6 jaar, we hebben een schappelijke pachtprijs. Wij wonen niet aan de tuin, maar de verpachter staat open voor een (tijdelijke of lange termijn) woon-gelegenheid.
Wij halen er nu één inkomen uit.
Ben je tuinder, en spreekt het je wel aan, maar zie je op tegen het ondernemen of ben je juist een groene ondernemer maar zie je jezelf niet dagelijks in de klei staan…. ook dan zijn er mogelijkheden. Wie weet een duo van een ondernemer die zich richt op de markt, groepsactiviteiten en/of andere bedrijfstakken en een tuinder voor de teelt en de zelfoogsttuin…? We denken graag met je mee, indien gewenst.
We willen ons bedrijf graag ‘warm’ overdragen zodat de opvolging soepel verloopt voor iedereen. We zoeken een opvolger die in 2021 kan starten (en/of in 2020 al mee wil lopen).
Reacties/vragen/meer info liefst in eerste instantie via mail:
info(at)tuinderijdegroenteboer.nl
Zie ook www.tuinderijdegroenteboer.nl
We horen graag van je en maken je graag nóg enthousiaster voor deze unieke plek :-)
Hartelijke groet,
Frank Drissen en Elsbeth van Apeldoorn
NaamElsbeth van Apeldoorn
Contact opnemenTerug naar het overzicht