De website is opgebouwd met de idee van een gilde:
stage > trainee > medewerker > opvolger > uittreder/begeleider > vrijwilliger

Stage. Het aanbieden van stageplekken is een kans voor u als bedrijf en als persoon om te leren om jongeren te begeleiden. Vaak worden stages te weinig gebruikt om er zelf van te leren. Ook een oproep voor vakantiewerk is mogelijk. Wie stageplek zoekt, kan een oproep doen. Op de website kunt u hiervoor een gratis advertentie plaatsen.

Trainee. Als jongeren afgestudeerd zijn, hebben zij vaak een zoekfase. Er is een spanning tussen droom en werkelijkheid, tussen de wereld verkennen en zich settelen. Er wordt gewerkt aan een traineemodel: een tweejarig traject voor jongeren om werkend en dolend naar een keuze toe te groeien.

Medewerker. Iemand komt in loondienst met als doel mee te werken. Opvolging is dan niet of nog niet aan de orde. Sommigen blijven ook liever medewerker of bedrijfsleider in loondienst. Zoekt u een bedrijf of zoekt u een medewerker: op de website kunt u hiervoor tegen kosten (in 2013 gratis!) een advertentie plaatsen.

Opvolger. Bent u toe aan een opvolger dan kunt u zich opgeven via menu ‘opvolger’ en wordt met een vaste begeleider nagegaan hoe werving, selectie en gesprekken gaan plaatsvinden. Uw oproep is anoniem met kernwoorden. Bent u op zoek naar een bedrijf, geef u dan op. Ook dit is in 2013 gratis. Het koppelen van bedrijf en overnemer geschiedt met begeleiding.

Vrijwilliger. Op de website kunt u een gratis advertentie plaatsen voor vraag en aanbod van vrijwilligers. Ook gepensioneerde boeren kunnen hier hun hulp aanbieden.

In het overzicht 'Vraag & Aanbod' is bij elke groep nadere uitleg te vinden onder ‘info en toevoegen’.