Landgilde brengt vraag en aanbod in de biologische en multifunctionele landbouw bij elkaar. Zo werken wij aan ons ideaal van continuïteit in biologische grond. En kunnen mensen die willen werken in de duurzame land- en tuinbouw aan de slag!  

 

Landgilde biedt: 

 

  • Matchmaking tussen vraag en aanbod van biologische land- en tuinbouwbedrijven en medewerkers

  • Begeleiding en advies voor een succesvolle start en opvolging [link begeleiding] 

  • Activiteiten voor starters en overdragers  

 

Landgilde werkt met een secretariaat: Maria van Boxtel en Lian Kasper. Je bereikt hen via . Verder werkt Landgilde met zelfstandige adviseurs en begeleiders plus specialisten die je helpen bij bedrijfsstart en opvolging. Zij werken volgens de Landgilde routekaart of gaan in op jouw specifieke vraag. Je kan ze vinden bij begeleiding en advies.

 

Opvolging op een land- of tuinbouwbedrijf is niet altijd vanzelfsprekend. Soms zijn opvolgers van buiten het gezin nodig. En soms is meer dan één opvolger nodig. Met meerdere bedrijfstakken hebben biologische en multifunctionele bedrijven vaak meerdere bedrijfsleiders of ondernemers die nooit op hetzelfde moment stoppen. Opvolging vraagt daarom over langere tijd aandacht. Daarom zeggen wij: ‘bedrijfscontinuïteit’.  

 
Het doorgeven van kennis en het organiseren van instroom van nieuwe mensen doet denken aan de oude gildes. Daarom de naam Landgilde. Zo bieden we continuïteit van kennis, ambacht en arbeid, en dus continuïteit van bedrijven en grondbeheer. Een netwerk van bedrijven, starters, doorgroeiers, uittreders, begeleiders, leraren en specialisten.  

 

Landgilde is een initiatief van boeren en tuinders, Warmonderhof opleidingen, de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding en Land & Co en wordt gesteund door BD Grondbeheer. Ook ontvangen wij projectmatige steun van de Provincie Gelderland, de provincie Flevoland en de Europese Unie. 

 

Meedoen? Ben je adviseur met hart voor de biologische landbouw en kennis van start en opvolging? Werk je voor een organisatie die de biologische sector een warm hart toedraagt? Neem contact op via   

 

Steunen? Wij bieden onze diensten graag laagdrempelig aan om zo continuïteit van duurzame grond te waarborgen. Wil je ons helpen het platform draaiende te houden? Doneer hier.

 

                  

Bekijk Vraag & aanbod Plaats advertentie

Traktor landgilde