Landgilde helpt je graag met het vinden van een plek of opvolger. Zodra dat gelukt is, begint het proces van overname. We helpen je graag om ook daarbij de juiste ondersteuning te vinden in de vorm van begeleiding bij bedrijfsovername, of zakelijk advies. 

 

Begeleiding 

 

Denk je dat je een potentiele opvolger gevonden hebt? Of heb je een plek om te starten of over te nemen? Voor een goede overdracht is het slim om begeleiding te vragen: dat vergroot je kans op succes. Denk hierbij niet alleen aan de zakelijke kant: overdragen is ook een emotioneel proces. Een ervaren begeleider zorgt er voor dat alle belangrijke onderwerpen boven tafel komen.

 

Landgilde begeleiders werken met de routekaart bedrijfsovername. We starten met een gesprek met de overdrager(s). En met een gesprek met de overnemer(s). Zo weten we goed wat beide kanten wensen. Vervolgens voeren we gezamenlijke gesprekken en werken we toe naar een samenwerkings-overeenkomst of een overname-overeenkomst op hoofdlijnen. Een begeleidingstraject kan in ongeveer vijf gesprekken van circa 2 uur: 

 

  • Startgesprek met de overdrager(s)
  • Startgesprek met overnemer(s)
  • Gezamenlijk gesprek 1
  • Gezamenlijk gesprek 2
  • Afrondend gezamenlijk gesprek

 

Let op: het kan soms ook sneller. Of het kan juist langer duren, meerdere gezamenlijke gesprekken over meerdere jaren! De begeleider maakt een kosten-inschatting voor je. Denk voor de gesprekken aan een prijs van circa 250 euro exclusief 21% BTW per gesprek.

 

Vindt hieronder zelf een passende begeleider, of neem contact op via om te kijken welke begeleider het beste bij je past. 

 

Advies 

 

Naast onze begeleiders hebben we een breed netwerk van specialisten zoals accountants, notarissen en accountmanagers bij banken. Vooral in de biologische, biologisch-dynamische of multifunctionele landbouw. 

 

Heb je een vraag? Zoals: mag ik een tunnelkas neerzetten op het land dat ik wil kopen? Hoe kan ik crowdfunden? Of heb je een bedrijfsplan nodig voor de bank? Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van adviseurs die je verder kunnen helpen. Kijk hieronder of mail je vraag naar .

 

                             

Begeleiders

Neem contact op met Maria van Boxtel en/of Lian Kasper via voor de beste match.

 

 

Maria van Boxtelmaria-van-boxtel.jpg

 

Regio: Heel Nederland

 

Expertise: Gespreksbegeleiding, procesbegeleiding, stapsgewijs ingroeien en overdragen, zakelijke kennis en inzicht rechtsvormen en afspraken, gestapeld financieren met bijvoorbeeld crowdfunding en grondfondsen. Emoties stapsgewijs bespreekbaar maken.

 

Praktisch en enthousiast landbouwadviseur. Ik begeleid ondernemers bij de opstart van een eigen agrarisch bedrijf. En bij de overname en overdracht, ook bij nieuwe ondernemers van buiten je familie. We zoeken samen of er vertrouwen is voor overdracht. Ik biedt strategisch en zakelijk inzicht in combinatie met het bespreekbaar maken en afsluiten van emotionele zaken. Samen met overdragers en overnemers maak ik de stappen in de overname helder voor iedereen. Ik steun graag bij het vinden van nieuwe oplossingen in financiering, van crowdfunding tot grondfonds. Mijn drijfveer is de vonk van plezier en inspiratie die ik vind in de biologische en biologisch-dynamische landbouw en de verbrede landbouw. 

 

Info: www.landco.nl; www.landgilde.nl;

contact: 

 

 

Ramon Klaassens

 

Regio: Heel Nederland

 

Expertise: Begeleiden van startende en stoppende ondernemers, gespreksbegeleiding, coaching, systeemwerk, zakelijke kennis, financiele berekeningen, pachtwetgeving en -contracten, rechtsvormen en afspraken, marketing en afzet, anders financieren (crowd, grondfonds), belastingwetgeving.

 

Mijn naam is Ramon Klaassens en ik ben agrarisch coach en adviseur, sinds 2010 gevestigd in Groningen. Ondernemers en families vragen mij vaak om mee te denken over de toekomst van hun bedrijf. Soms begint dat met een financiële adviesvraag, maar regelmatig blijkt er meer te spelen dan die adviesvraag. Ik kan dan helpen om de nodige vragen te stellen, keuzes te maken en gesprekken te voeren. Zodat het bedrijf gezond verder kan, de samenwerkingen (weer) vlot verlopen en de hele familie met kerst nog steeds gezellig met elkaar aan tafel kan zitten.

 

Info: https://agrarischecoaches.nl/

contact: 

 

 

caro2

Caro van Roon

 

Regio: Noord Holland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Drenthe Groningen en Friesland

 

Expertise: Gespreksbegeleiding, mediation, samenwerking en veranderprocessen, team coaching, visie en concept ontwikkeling, eco-therapie.

 

Eigenaar van Van Roon Training, begeleiding en bemiddeling sinds 1998. Actief binnen de (BD) landbouw sinds 2010 als begeleider van Collegiale Toetsing en Intervisie en begeleider van maatschappen in de landbouw als bemiddelaar en organisatie adviseur. Ik ben Narratief Mediator en begeleid gesprekken tussen mensen die wel met elkaar in gesprek willen, maar die dat zelf niet meer kunnen doen. Ik begeleid teams en individuen met vraagstukken rondom samenwerking en veranderingsprocessen binnen het bedrijf, zoals de overdracht van het bedrijf naar een nieuwe eigenaar.

 

Contact: 0653803598 of caro(at)carovanroon.nl

 

Jan van Beekhuizen 

 

Regio: Heel Nederland

 

Expertise: Gespreksbegeleiding, coaching, procesbegeleiding, stapsgewijs ingroeien, zakelijke kennis, financiele berekeningen, rechtsvormen en afspraken, marketing en afzet.

 

Opgegroeid in de landbouw en vanuit die achtergrond via diverse werkzaamheden ontwikkeld naar een onafhankelijk strategisch adviseur, waarbij de ondernemers en het gezin centraal staan. In staat om datgene wat eigenlijk niet gezegd mag worden toch bespreekbaar te krijgen. Jarenlange ervaring rondom bedrijfsoverdracht en het ontwikkelingen van nieuwe strategieën voor het bedrijf, passend bij de (toekomstige) ondernemer. Zoekt de mogelijkheden door kennis vanuit de biologische landbouw of de gangbare landbouw met elkaar te verbinden om zo het beste voor een bedrijf naar boven te halen.

 

Contact:

 

jaap.jpg

Jaap Vermue

 

Regio: Midden-Nederland

 

Expertise: Begeleiding bij bedrijfsoverdracht, samenwerking, teamcoaching, bedrijfsopstellingen, ontrafelen en oplossen van patronen.

 

Ik werk al bijna 30 jaar als zelfstandige in ‘Bewust Bedrijf, organisatieadvies, training en coaching’. Ik ben initiatiefnemer en teamlid van een jongerenproject in Almere Oosterwold, waar ik ook woon. Mijn wortels liggen in de landbouw (vooral biologisch en BD). Ik herken snel patronen in samenwerking en binnen bedrijven en kan goed helpen om storende patronen op te lossen en de samenwerking én de energie in een team / bedrijf te verbeteren.

 

Info: www.bewustbedrijf.nl

contact: ; 06-13972355


Ronnie Horstman 

Regio: Noord, Midden en Oost Nederland

 

Expertise: Gespreksbegeleiding, opvolgingsproces, stapsgewijs ingroeien, zakelijke kennis, financiele berekeningen, pachtwetgeving en -contracten, rechtsvormen en afspraken, anders financieren (crowd, grondfonds).

 

Ondernemer met als doel bij te dragen aan een eerlijke leefbare wereld, geld is hierbij een middel. Ervaring in transitieproces bij loslaten eigen bedrijf en bedrijfsoverdrachten biologische tuinderijen. Sterke affiniteit met biodynamische landbouw. Sterk inlevingsvermogen om ondernemers verder te helpen in het proces van loslaten of aangaan van verantwoordelijkheden. Analytisch en helder in meedenken. Creatief in nieuwe bedrijfsmatige oplossingen of een route naar een andere bedrijfsvorm vormgeven. Bedrijfscontinuïteit is mijn uitgangspunt, de overlatende ondernemer ook financieel borgen een noodzaak.

 

Contact:

  

 

 

Advies

 

Ruimtelijke ordening

Helmer Wieringa - Nederland
Info: www.landco.nl

contact: 

 

Bedrijfsplan biologische (melk)veehouderij 

Kees Water 
Info en contact:

Edith Finke

Info en contact: 

 

Bedrijfsplan biologische akkerbouw of vollegrondsgroenteteelt

Sander Bernearts

Info en contact:

Christoffel den Herder

Info en contact: 

 

Bedrijfsplan biologische tuinbouw

Taco IJzerman

Info en contact:  

 

Bedrijfsplan biologische fruitteelt

Gerjan Brouwer

Info en contact:

 

Vragen in Vlaanderen

Geert Iserbyt - België
Info en contact:

 

 

 

Bekijk Vraag & aanbod Plaats advertentie

Traktor landgilde