Herenboeren 't Tullse veld

Locatie
Utrecht
Wij zoeken
Medewerker
Soort bedrijf
Gemengd
Hectare
21
Onze wens

Word jij boer (m/v) bij Herenboeren ’t Tullse veld?

Herenboeren ’t Tullse veld, ten zuiden van Utrecht, zoekt per 2025 een agrarisch bedrijfsleider, met de optie om in 2024 al te starten (uren en startdatum in overleg).

Ben jij een praktische aanpakker met kennis van zaken en de benodigde sociale en communicatieve vaardigheden om samen te werken met een grote groep vrijwilligers? Lees dan vooral door! 

 

Wat is er bijzonder aan werken op een Herenboerderij?

Een Herenboerderij is een gemengde boerderij, met de nadruk op groenteteelt, maar heeft daarnaast ook fruitteelt en veeteelt. Er zijn momenteel 21 Herenboerderijen in Nederland die elk uit ongeveer 20 ha bestaan, waarvan gemiddeld 4 ha groenteteelt, 1-2 ha fruit, 20 varkens, 250 kippen en soms ook een aantal koeien. Ook zijn er ruim 35 initiatiefgroepen in Nederland die werken aan hun eigen Herenboerderij.

 

De boerderij is eigendom van een coöperatie van 200-270 huishoudens, die de directe afnemers zijn van de producten. Een Herenboerderij werkt natuurgedreven, waarbij biologisch de ondergrens is, maar we zijn niet Skal-gecertificeerd. Een Herenboerderij werkt volgens de 3 uitgangspunten en 7 pijlers die hier staan uitgelegd.

Via deze filmpjes van Herenboerderij Willemhoeve (bij Soest/Baarn) en Herenboerderij Land van Weert krijg je een goede indruk van de omvang van een Herenboerderij. In dit animatiefilmpje wordt het Herenboeren-concept kort en snel uitgelegd vanuit het perspectief van de leden. Uitgebreidere informatie vind je op onze website www.herenboeren.nl.

Als boer bij Herenboeren maak je onderdeel uit van een actief lerend netwerk van zo’n 40 Herenboeren-boeren uit het hele land. Je komt maandelijks bij elkaar voor studiedagen en intervisie, om samen trainingen te doorlopen en om ervaringen uit te wisselen. Er is dus veel ruimte voor begeleiding en ontwikkeling.

 

Wat verwachten wij van een Herenboeren-boer?

Als agrarisch bedrijfsleider ben je de meewerkend voorman (m/v) die coördineert, stuurt en controleert op de uitvoering van alle landbouwkundige werkzaamheden tot en met de oogst en uitlevering/distributie. Je beschikt minimaal over een agrarische opleiding in de tuinbouw (mbo 4) en een hbo-werk-/denkniveau.
Met jouw digitale vaardigheden ben je snel bekend met geautomatiseerde systemen en applicaties. Administratieve zaken, bijvoorbeeld rondom wet- en regelgeving, worden door jou geregeld, met ondersteuning van het coöperatiebestuur en de KAM-specialist van Herenboeren Nederland.

De leden van de coöperatie zijn betrokken bij de productie en worden gestimuleerd mee te helpen op de boerderij. Communicatief en vooral sociaal ben je zeer bedreven om te werken met een grote groep vrijwilligers en hen actief bij de boerderij te betrekken. Je bent leergierig en gemotiveerd om je te ontwikkelen in het Herenboerenvak, je kunt dit ook aan anderen overbrengen.

 

We vinden het een pré als: 

- Je werkervaring (deels) bestaat uit biologische bedrijfsvoering en gemengde bedrijfsvoering;

- Je enkele jaren relevante werkervaring hebt als zelfstandig medewerker of eindverantwoordelijke (dit mag ook in een niet-agrarische functie zijn);

- Je in het bezit bent van BHV/EHBO en VCA;

- Je (onderhouds)werk zelfstandig kunt uitvoeren of aansturen (bijv. timmeren, lassen, water en elektra);

- Je een sterk lokaal agrarisch netwerk in de omgeving van onze boerderij hebt (andere boeren, loonwerkers, mechanisatiebedrijven) of als je bewezen ervaring hebt in het opbouwen van een lokaal agrarisch netwerk.

 

Over Herenboeren ’t Tullse Veld (ten zuiden van Utrecht)  

Herenboeren ’t Tullse Veld gaat in 2024 geleidelijk van start op het eiland van Schalkwijk ten zuiden van Houten. Medio 2024 wordt de grond gekocht van de huidige eigenaar, die tot het eind van het jaar een deel van de grond pacht. De functie van agrarisch bedrijfsleider (m/v) komt fulltime beschikbaar per 2025, maar er is de mogelijkheid in 2024 al te starten, waarbij het aantal uren per week en startdatum in overleg zullen worden vastgesteld. De energieke bestuursleden van de coöperatie staan te trappelen om samen met jou een bloeiend bedrijf op te zetten. Kijk ook op tullseveld.herenboeren.nl.

 

Solliciteren?

Ben je enthousiast om boer bij Herenboeren te worden? Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Mariska Pater: . We zijn benieuwd naar jouw beweegredenen om je aan te willen sluiten bij de Herenboerenbeweging en in het bijzonder jouw drijfveren om een boerderij te ontwikkelen die zoveel mogelijk werkt met kringlopen. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Open Teelten en salaris is afhankelijk van functie, leeftijd en ervaring.

Deze vacature heeft geen vooraf vastgestelde einddatum. Wel vragen we je niet te lang te wachten met reageren, omdat we graag zo snel mogelijk met kandidaten in contact komen.

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0634537463

Traktor landgilde