De Hooge Kamp

Locatie
Beemte Broekland (Apeldoorn)
Wij zoeken
Stagiair
Soort bedrijf
Tuinbouw
Hectare
9
Nevenactiviteiten
Boerderijverkoop, Markt
Onze wens

Stagiair op biodynamische tuinderij de Hooge Kamp

Een (deel van een) seizoen meedraaien op deze biologisch-dynamische tuinderij tussen Apeldoorn en Deventer? Dit kan! Over de plek: 4 ha fijne en grove groenteteelt met een goede mechanisatie, 500 m2 rolkas + 3 ha grasklaver - het geheel omgeven door houtwallen. De ruim 60 groentegewassen vinden via de biologische markt in Arnhem, eigen groentepakketten en leveringen aan winkels in de regio hun weg naar de klant.  

Vanaf maart/april start het nieuwe teeltseizoen elk jaar en staan er weer eerste groene rijtjes in de kas en op het land die om verzorging vragen, vanaf juni is er volop oogst, september en oktober staan in het teken van de bewaaroogsten binnen halen...de luwere tijd genieten we de rijke oogst in de schuren/koelingen aangevuld met het verse groen van winterkolen op het land en veldsla/winterpostelein uit de kassen - ook worden dan de plannen voor het volgende jaar gemaakt en wordt met de bemesting de basis van het nieuwe seizoen verzorgd.

Jaarrond

Graag bieden wij jaarrond ervarings-/leerplekken aan. Slaap- en verblijfsgelegenheid is aanwezig op het bedrijf zelf. Wij zijn een gedreven en gemotiveerd team, divers en met een mooie uitwisseling onderling: een kern van drie ondernemers met drie medewerkers, aangevuld op de tuin met vrijwilligers en als 'leerbedrijf' veelal 1 of 2 stagiaires per seizoen - zowel BOL als BBL welkom. Er wordt veel werk verzet met z'n allen, maar gezelligheid heeft ook zijn plek. De tuinders/ondernemers Roel en Reni hebben Kraaybeekerhof als achtergrond; met bijna 20 jaar ervaring in teelt & marktverkoop en begeleiding van vele stagiaires, dragen zij graag hun kennis en vaardigheden over! 

Daarbij ontwikkelen zij zelf ook nog steeds en staan open voor veranderingen & verbeteringen en vernieuwen waar nodig. De schuren en een opgeruimd erf zorgen voor een fijne werkomgeving om de oogst te verwerken; daarbij is er een goede mechanisatie om de gewassen goed te kunnen verzorgen en om het werk lichter te maken.

Eigen leerdoelen

Er is volop ruimte om door de handen uit de mouwen te steken genoeg te leren op verscheidene vlakken, met aansluiting bij eigen leerdoelen. Elk seizoen kenmerkt zich door zijn eigen accenten; de diversiteit aan teelt en afzet maakt echter dat jaarrond de dagen veelzijdig zijn en instroom op elk moment mogelijk is. Wij zijn aangesloten bij SBB en daarmee een erkend leerbedrijf (voor beroepsonderwijs bedrijfsleven).

Iets voor jou? 

Wil je onderzoeken of de (biologische) landbouw iets voor jou is (ivm een evt switch in werk); overweeg je de (deeltijd) opleiding Biologische landbouw op Aeres Warmonderhof te volgen en wil je al een dosis praktijkervaring op doen of reeds begonnen en op zoek naar een nieuwe stageplek, neem gerust contact op om de mogelijkheden hierin te verkennen. Je kunt via een meewerkdag(deel) wederzijds kennismaken met ons, het bedrijf en sfeer komen proeven! 

Voor vragen en/of aanmeldingen neem je contact op met Reni ter Wal.
Stuur een email naar:  met evt motivatie en CV. 
Bellen kan ook naar Reni: 06-50296729

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0650296729

Traktor landgilde