Terra Masia

Locatie
Ibiza
Wij zoeken
Mede-ondernemer
Soort bedrijf
Het bedrijf omvat 8 hectare olijfgaarden, 4 hectare wijngaarden, 7 hectare fruitbomen, 5 hectare groenten en boslandbouwgewassen en percelen waar seizoensbloemen en aromatische planten worden verbouwd.
Hectare
56
Nevenactiviteiten
Er is al een boer op de boerderij met veel kennis van zaken. Deze vacature is voor een bedrijfsleider/ondernemer die productie, organisatie en kwaliteit van de boerderij naar een hoger niveau tilt.
Onze wens

Vacature bedrijfsleider BD-boerderij Terra Masia, Ibiza 

Voor biologisch-dynamische Boerderij Terra Masia op Ibiza zijn we op zoek naar een bedrijfsleider. Ben jij de gedreven en praktische ondernemer die de productie, organisatie en kwaliteit van onze boerderij naar een hoger niveau tilt? Heb je een passie voor duurzame, natuurgedreven landbouw? Kun je focussen op resultaten en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder!

Over Terra Masia
Terra Masia is een boerderij van 56 hectare gelegen in het noorden van Ibiza. Het ligt in een van de gebieden van het eiland waar het oorspronkelijke landschap het best bewaard is gebleven.

Met regeneratieve landbouwtechnieken telen we een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde gewassen passend bij de lokale bodem- en klimaatomstandigheden. De producten van Terra Masia zijn zowel biologisch als Demeter gecertificeerd. Daarmee geldt de boerderij op Ibiza als een voorbeeld van biodiversiteit en duurzame landbouw.  

Het bedrijf omvat 8 hectare olijfgaarden, 4 hectare wijngaarden, 7 hectare fruitbomen, 5 hectare groenten en boslandbouwgewassen en percelen waar seizoensbloemen en aromatische planten worden verbouwd.

Nieuw in het assortiment zijn onze lijn van hand geplukte kruidenmelanges, een grote verscheidenheid aan culinaire kruiden en biologische gin. Daarnaast zijn er kansrijke mogelijkheden voor nieuwe producten zoals wijn, olijfolie, gecertificeerd hout, vruchtensappen en jam, kombucha en biologische wodka. 

De tuinbouwproducten worden aangevuld met eieren afkomstig uit de kippenhouderij. De kippen dienen ook om, volgens een roterend systeem, het land te bemesten en onkruid op te ruimen.  

 

De functie 

Terra Masia is op zoek naar een bedrijfsleider, die verantwoordelijk is voor de output, organisatie en kwaliteit van de boerderij. Samen met de directeur (op afstand in NL) en de boer ter plaatse bepaal je de strategie van het bedrijf ten aanzien van producten, financiën, personeelsbeleid en samenwerking met lokale partners en bewaak je de uitvoering van de plannen.  

De belangrijkste uitdaging is op dit moment om, in nauwe samenwerking met ons team, de productie en verkoop van eigen merk producten op te voeren. Het gaat hierbij in eerste instantie om kruidenthee, gedroogde kruiden/specerijen en gin. 

Tevens geef je dagelijks leiding aan het team dat bestaat uit 17 vaste medewerkers met daarnaast een pool van flexibele medewerkers. Bij Terra Masia is een boer werkzaam met veel kennis op het gebied van biologische/regeneratieve landbouw. Ook kent hij het eiland Ibiza en zijn specifieke kenmerken zeer goed.  

Andere zaken waar je mee aan de slag gaat zijn bijvoorbeeld: de benodigde investeringen op de boerderij, het verkrijgen van vergunningen, uitbreiden van het marketingnetwerk, merkontwikkeling, kwaliteitscontrole, logistiek, (kosten)efficiëntie en mogelijkheden voor (technologische) innovatie.  

 

Wat breng je mee?  

Ondernemerschap

Met de bereidheid om voor minimaal drie jaar naar Ibiza te verhuizen, toon je een sterke toewijding aan langdurige betrokkenheid bij Terra Masia. Je hebt een passie voor bio-regeneratieve landbouw en maakt strategische keuzes die bijdragen aan de groei en duurzaamheid van het bedrijf. Ambitieus en praktisch ingesteld, beschik je over een bewezen vermogen om te focussen, prioriteiten te stellen en resultaten te leveren.  

Als ambitieuze zelfstarter heb je de drive en het enthousiasme om producten succesvol te maken. Bovendien zie je nieuwe kansen en weet je deze om te zetten in realistische business cases, wat de basis vormt voor innovatie en groei binnen het bedrijf. 

Leiderschap

Met een bewezen staat van dienst in het succesvol leiden en beheren van een landbouwbedrijf, krijg je mensen mee in de visie en missie van Terra Masia. Je weet hoe je medewerkers aanspreekt en creëert een sfeer van respect en vertrouwen. Je respecteert lokale normen, waarden en werkwijzen en weet hoe je moet omgaan met de lokale partners en bevolking.

Procesmanagement skills

Met een integrale visie op het bedrijf bewaak je zorgvuldig alle stappen die nodig zijn om resultaten te behalen. Je zorgt voor samenhang tussen de verschillende onderdelen van het bedrijf, herkent inefficiëntie en knelpunten en doet hiervoor de nodige aanpassingen.  

 

Wat we bieden

Wat we bieden is een unieke kans op een baan met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden. Je krijgt alle ruimte om je visie te realiseren en de boerderij op jouw manier te runnen, met veel vertrouwen en ondersteuning van onze kant. De aandeelhouders geloven sterk in het project en bieden de nodige financiële steun om de gezamenlijke plannen tot bloei te brengen. 

Daarnaast bieden we financiële zekerheid middels een marktconform salaris. Huisvesting, een verhuiskostenregeling en een auto worden geregeld, zodat je je volledig kunt concentreren op je werk en je nieuwe leven op Ibiza. En mocht het nodig zijn, dan bieden we je een intensieve taaltraining Spaans.

Solliciteren naar deze baan

Ben jij enthousiast over deze functie? Dan ontvangen we graag je CV en een motivatiebrief. Omdat Terra Masia voor de werving samenwerkt met Stichting Herenboeren kun je je sollicitatie richten aan

Heb je vragen, dan kun je bellen met Mariska Pater via 06 3453 7463. 

Deze vacature is uitgezet op 27 mei 2024. Einddatum: 30 juni 2024.

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
06 3453 7463

Traktor landgilde