Novalishoeve

Locatie
Den Hoorn Texel
Wij zoeken
Medewerker
Soort bedrijf
Gemengd
Hectare
40
Nevenactiviteiten
Zorg
Onze wens

Boer (werkplaatsbegeleider) | 36 uur p/w

Wil jij impact maken op de toekomst van de Novalishoeve en de landbouw in Nederland en heb jij frisse ideeën over biologisch dynamisch en duurzaam boeren? Solliciteer dan hier!

Wat ga je doen?

De Novalishoeve is niet zomaar een boerenbedrijf. Het is een unieke plek waar zorg is verweven met ambachtelijke werkplaatsen en een duurzame visie op de verhouding tussen boeren en de natuur.

De Novalishoeve staat open voor bezoekers, in de winkel/dagcafé, de bakkerij en de zuivelverwerking werken jouw toekomstige collega’s samen met de cliënten aan ambachtelijke producten.

Wie meer op zoek is naar rust en ruimte kan terecht op de omliggende landbouwgrond waar de akkerbouw, groente – en veeteelt plaats vindt. Hier is voor onze cliënten, medewerkers en bezoekers een helende omgeving gecreëerd, een oplaadpunt waar men zich kan onderdompelen in de Texelse natuur.

Aan dit stukje landschapskunst ligt veel ten grondslag. Zo is er inmiddels sprake van bijna volledig gesloten kringlopen. Er worden steeds nieuwe initiatieven opgepakt om verspilling tegen te gaan en kringlopen te sluiten. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld lokale initiatieven met andere boeren op het eiland om broed- en leefplekken voor vogels terug te brengen in het landschap. Bij de uitdagingen op het gebied van akkerbouw, groente- en veeteelt staat een gezond en mooi landschap continu hoog op de agenda en vinden we lokale samenwerking belangrijk.

Wij bieden jou:

 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, in schaal 45. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2685 en €3749 per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur).
 • De mogelijkheid tot een woning op het terrein.
 • De keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen.
 • Een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering.
 • Een leuke baan, waarin je veel zelfstandigheid hebt!
 • Ruimte voor bijscholing, het volgen van cursussen en interessante opleidingen.

Wij vragen:

 • Een collega met een afgeronde opleiding richting biologische en dynamische veehouderij.
 • Een beschikbaarheid van minimaal 36 uur per week, met werkuren die passen bij de werkzaamheden van een boer.
 • Aantoonbare ervaring of affiniteit met het werken met (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking of psychiatrische zorgvraag. Je kan door jouw ervaring goed inspelen op de begeleiding en hulpvraag en biedt structuur en veiligheid.
 • De antroposofische werkwijze is jou bekend of je bent bereid hierover te leren.
 • Communicatieve vaardigheden: jij staat stevig in je schoenen en weet op een fijne manier te communiceren met je collega’s en bewoners.

Wil je voor jouw sollicitatie de Novalishoeve beter leren kennen, neem dan contact op met Joost Heerschop, via 0222 319 482 of .

Interesse?

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel willen gaan uitmaken van ons team? Solliciteer dan direct via deze link!

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen wij de vacature offline. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren dan gaan wij hier altijd mee in gesprek.

Wij vinden het belangrijk dat je op de juiste werkplaats terecht komt. Daarom is een eventuele meeloopdienst altijd onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0610203149

Traktor landgilde