De Dorpsakker Hoogkerk

Locatie
Hoogkerk
Wij zoeken
Mede-ondernemer
Soort bedrijf
Tuinbouw
Hectare
1
Nevenactiviteiten
Boerderijverkoop
Onze wens

Stichting Vrienden Kleinschalige Landbouw, zoekt tuinder voor zelfoogsttuin op de Dorpsakker Hoogkerk

 

De Stichting stelt zich ten doel kleinschalige landbouw te stimuleren. Door kwekers te ondersteunen met innovatieve oplossingen, door het opleiden van jonge enthousiaste kwekers en de uitbreiding van het aantal lokale kwekerijen te stimuleren. Van hieruit start:“De Dorpsakker Hoogkerk.”

 

Voor het nieuwe seizoen (2023), is op het terrein van de Stadsakker in Groningen, ruimte gecreëerd om een zelfoogstuin van 3000m2 te beginnen. Voor klanten die geen behoefte hebben om zelf te oogsten, maar die wel graag lokaal hun groente willen betrekken, is er een kraampje.

 

Klanten waarderen lokaal natuurlijk verbouwd voedsel. Lokaal en duurzaam eten is “hot”. En zal door veranderingen in de wereld, steeds noodzakelijker worden.

 

Daarnaast moet de uitstraling mensen inspireren zelf groente en fruit te verbouwen. Het bedrijf heeft een educatief karakter met kippen, bijen, composthoop, regenwateropvang, uitleg over de groente, wisselteelt, opkweek, ect. Naast grond is er een startsubsidie en renteloze lening beschikbaar voor de nieuwe kweker die voldoet aan de subsidie-eisen: ondernemende vaardigheden en voldoende (2 jaar) ervaring in het kwekersvak. (De subsidie en renteloze lening is beschikbaar gesteld door de Stichting Groninger Voedseltuinen)

 

Deze ondernemende kweker (of beloftevolle stagiaire) die de dagelijkse kar van de Dorpsakker trekt, heeft oog voor de sociale cohesie op de akker en is in staat om samen metenkele oogstdeelnemers de tuin te onderhouden. Het doel is dat de ondernemer de Dorpsakker laat groeien en hierdoor een degelijk bedrijf voor zichzelf ontwikkelt.

 

Door de samenwerking tussen de beide tuinen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van elkaars kennis, specialismen en machines, zal er een kruisbestuiving ontstaan die de positievan beide tuinen versterkt. Het is de inzet dat beide kwekers elkaar bij ziekte en vakantie kunnen ondersteunen en waardoor er een meer robuuste basis voor beide bedrijven ontstaat.

 

Contactinformatie: Is dit voor jou de toekomst? Heb je nu al ideeën hoe je dit wil gaat aanpakken? Of wil je meer informatie? Neem dan contact; , t.a.v. Merlijn Albering

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
nvt

Traktor landgilde