Herenboeren Usseler Es

Locatie
Enschede
Wij zoeken
Medewerker
Soort bedrijf
Gemengd
Hectare
21
Onze wens

 

 

Word jij boer (m/v) bij Herenboeren in Enschede?

 

 

Herenboeren Usseler Es (bij Enschede) zoekt per winter/voorjaar 2024 een agrarisch bedrijfsleider (32–40u).

 

 

Ben jij een praktische aanpakker met kennis van zaken en de benodigde sociale en communicatieve vaardigheden om samen te werken met een grote groep vrijwilligers? Lees dan vooral door! 

 

 

Wat is er bijzonder aan werken op een Herenboerderij?

 

Een Herenboerderij is een gemengde boerderij, met de nadruk op groenteteelt, maar heeft daarnaast ook fruitteelt en veeteelt. Er zijn momenteel 18 Herenboerderijen in Nederland die elk uit ongeveer 20 ha bestaan, waarvan gemiddeld 4 ha groenteteelt, 1-2 ha fruit, 20 varkens, 250 kippen en soms ook een aantal koeien. Ook zijn er ruim 35 initiatiefgroepen in Nederland die werken aan hun eigen Herenboerderij.

 

 

De boerderij is eigendom van een coöperatie van 200-270 huishoudens, die de directe afnemers zijn van de producten. Een Herenboerderij werkt natuurgedreven, waarbij biologisch de ondergrens is, maar we zijn niet Skal-gecertificeerd. Een Herenboerderij werkt volgens de 3 uitgangspunten en 7 pijlers die hier staan uitgelegd.

 

 

Via deze filmpjes van Herenboerderij Willemhoeve (bij Soest/Baarn) en Herenboerderij Land van Weert krijg je een goede indruk van de omvang van een Herenboerderij. In dit animatiefilmpje wordt het Herenboeren-concept kort en snel uitgelegd vanuit het perspectief van de leden. Uitgebreidere informatie vind je op onze website www.herenboeren.nl.

 

 

Als boer bij Herenboeren maak je onderdeel uit van een actief lerend netwerk van zo’n 40 Herenboeren-boeren uit het hele land. Je komt maandelijks bij elkaar voor studiedagen en intervisie, om samen trainingen te doorlopen en om ervaringen uit te wisselen. Er is dus veel ruimte voor begeleiding en ontwikkeling.

 

 

Wat verwachten wij van een Herenboeren-boer?

 

Als agrarisch bedrijfsleider ben je de meewerkend voorman (m/v) die coördineert, stuurt en controleert op de uitvoering van alle landbouwkundige werkzaamheden tot en met de oogst en uitlevering/distributie. Je beschikt minimaal over een agrarische opleiding in de tuinbouw (mbo 4) en een hbo-werk-/denkniveau.
Met jouw digitale vaardigheden ben je snel bekend met geautomatiseerde systemen en applicaties. Administratieve zaken, bijvoorbeeld rondom wet- en regelgeving, worden door jou geregeld, met ondersteuning van het coöperatiebestuur en de KAM-specialist van Herenboeren Nederland.

 

 

De leden van de coöperatie zijn betrokken bij de productie en worden gestimuleerd mee te helpen op de boerderij. Communicatief en vooral sociaal ben je bedreven om te werken met een grote groep vrijwilligers en hen actief bij de boerderij te betrekken. Je bent leergierig en gemotiveerd om je te ontwikkelen in het Herenboerenvak, je kunt dit ook aan anderen overbrengen.

 

We vinden het een pré als:

- Je werkervaring (deels) bestaat uit biologische bedrijfsvoering en gemengde bedrijfsvoering; 

- Je enkele jaren werkervaring hebt als zelfstandig medewerker of eindverantwoordelijke (dit mag ook in een niet-agrarische functie zijn); 

- Je in het bezit bent van BHV/EHBO en VCA;

- Je onderhoudswerk zelfstandig kunt uitvoeren of aansturen (bijv. timmeren, lassen, water en elektra); 

- Je een sterk lokaal agrarisch netwerk in de omgeving van onze boerderij hebt (andere boeren, loonwerkers, mechanisatiebedrijven) of als je bewezen ervaring hebt in het opbouwen van een lokaal agrarisch netwerk.

 

 

Over Herenboeren Usseler Es (Enschede)

 

Herenboeren Usseler Es is begin 2023 gestart op een historische es aan de rand van Enschede. De es is van groot cultuurhistorische waarde en wij zijn blij en trots dat wij hier mogen boeren. We hebben 20,4ha plus nog 1ha natuurstroken onder ons beheer. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste boer, die samen met coöperatiebestuur en de coöperatieleden de boerderij verder vorm wil geven.

 

 

We verwachten in 2024 de tuinbouw op te schalen, een aantal dieren te verwelkomen en de boomgaard aan te leggen. Er is per winter 2024 al een ondersteunende boer aangetrokken, we zoeken nu nog een nieuwe agrarisch bedrijfsleider. Indien gewenst word je in het eerste jaar nog begeleid door de ervaren boer-bedrijfsleider die deze boerderij is gestart, maar komend seizoen gedeeltelijk elders werkzaam zal zijn.

 

 

Solliciteren

 

Wij bieden een aanstelling tussen de 32u en 40u per week. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Open Teelten en salaris is afhankelijk van functie, leeftijd en ervaring. Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Mariska Pater: . We zijn benieuwd naar jouw beweegredenen om je aan te willen sluiten bij de Herenboerenbeweging, in het bijzonder jouw drijfveren om een boerderij te ontwikkelen die zoveel mogelijk werkt met kringlopen.

 

 

Kijk voor meer informatie op www.herenboeren.nl/vacatures!

 

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0634537463

Traktor landgilde