de Tuinders

Locatie
Utrecht
Wij zoeken
Mede-ondernemer, Opvolger
Soort bedrijf
Tuinbouw
Nevenactiviteiten
scholing moestuinders
Onze wens

Tuinder  - die ook moestuinders les wil geven

 

Met de Tuinders begeleiden we een seizoen lang een groep van 20 deelnemers met het verbouwen van hun eigen groentenpakket in een gezamenlijke biologische moestuin van 600 m2. We hebben een ambitieus teeltplan met veel technieken van de Market Gardener, we doen aan intercropping, relay cropping en niet kerende grondbewerking. In de borders van de tuinen staan vaste kruiden afgewisseld met (eetbare)bloemen. Wekelijks komt de groep bij elkaar met hun begeleider. Er zijn dan nieuwe planten en zaden om de grond in te gaan, samen trekken we de tuin strak en oogsten we naar hartenlust. De rest van de week is de tuin gewoon toegankelijk voor de deelnemers om te tuinieren en te oogsten.

 

Voor onze twee tuinen in Utrecht zijn wij op zoek naar een enthousiaste tuinder die het leuk vindt om haar of zijn kennis over te dragen. De lesmomenten zijn tot en met november op de zondag. Om te zorgen dat niet elke tuinder elke zondag lesgeeft werken we met een poule. Het is dan ook zeker mogelijk om één keer per twee weken te werken. We zoeken iemand die:

- Relevante opleiding of bezig met relevante opleiding

- Ervaring heeft met moestuinieren

- Ervaring/affiniteit heeft met biologisch tuinieren

- Het leuk vindt om praktisch les te geven
- Graag meedenkt

- Zelf wil blijven leren

- Woonachtig in de regio

 

Het maakt niet uit of je al jaren werkzaam bent als tuinder of dat je net je opleiding af hebt gerond. Alle nodige voorbereiding voor de lessen en het zaai en plantgoed is al gedaan. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om jouw kennis te delen en anderen op een leuke manier wegwijs te maken in moestuinieren.

 

Kun je snel beginnen, liefst voor juli 2022? Mail dan naar  of bel met Rik Binnendijk, hoofdtuinder via 06- 55955888 

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0655955888

Traktor landgilde