Molshoop

Locatie
Overasselt
Wij zoeken
Mede-ondernemer, Opvolger
Soort bedrijf
Tuinbouw
Nevenactiviteiten
Boerderijverkoop, verkoop aan community, educatie
Onze wens

Welke ondernemende bio-boer maakt ons blij?

 

Overasselt wil meer lokaal voedsel vanuit de eigen community en is op zoek naar een ondernemende bio-boer die het voortouw wil nemen. Vooralsnog doet niet het hele dorp mee maar wij hebben als initiatiefgroep wel de ambitie een groot deel van ons dorp (2500 inwoners) te enthousiasmeren. Het idee is simpel. Wij verwerven een eigen perceel landbouwgrond (koop of pacht, met voorkeur voor koop) en gaan op een eerlijke en betrouwbare manier onze eigen biologisch groente en fruit verbouwen.

 

Een ondernemende bio-boer krijgt de leiding. Hij/zij zet de lijnen uit, stuurt de vrijwilligers aan en weet met dit project een eigen inkomen te vergaren. De community betrekken we bij de productie van dit lokale voedsel door verkoop en educatie.

 

Als initiatiefgroep geloven wij in de volgende kernwaarden: verantwoordelijkheid, vertrouwen, verbinding en inclusie. Samen een maatschappelijk doel realiseren is onze belangrijkste drijfveer. Wij richten ons op het bevorderen van biodiversiteit en hebben sleutelbegrippen als duurzaamheid, biologisch, natuur-inclusief en kringloop hoog in het vaandel staan.

 

Spreekt deze tekst jou aan en wil je meer weten over ons project neem dan contact op met: Rob Steenvoorden, 0654398091,

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0654398091

Traktor landgilde