Ús Hôf

Locatie
Sneek e.o.
Wij zoeken
Stagiair
Soort bedrijf
Tuinbouw
Hectare
2
Nevenactiviteiten
Voedselcoöperatie
Onze wens

Nog 2 stageplekken bij Ús Hôf! Voor BBL (deeltijd Warmonderhof), per direct, tot (en met) de zomer, op woens-, donder- en/of vrijdagen. Primair om de hele teeltpraktijk te ervaren bij een zelfoogst-CSA op basis van permacultuur.  Nivo3 / tweedejaars kunnen ook ervaring opdoen met (ver)bouw­projecten, planning, interne en externe communicatie, administratie, en leren over de opstartfase via meewerkdagen bij nieuwe Friese tuinderijen die onder onze begeleiding van start gaan (oa Makkum, Heeg, Nieuwehorne, Meinaldum).

 

Meer over Ús Hôf

Permacultuur CSA-tuinderij nabij Sneek. Erkend leerbedrijf. In 9e jaar met 200 zelfoogstabonnees en 25 tasafhalers op 3 afhaalpunten in de stad, groei tot 275 max.  35 weken zeer divers aanbod seizoensgroenten en kruiden. Levert ook aan restaurants, dorpskeuken en koksopleiding Dutch Cuisine in Sneek. Vollegrondsteelt (stroken-, meng- en wissel-) van groenten op 2ha klei-op-veen en 50m tunnelkassen. Stoof-, kweeperen en appels, 7 soorten kleinfruit en amandelen. Nog eens 100+ noten- en fruitbomen in ontwikkeling. Aangrenzend erf met werkplaats, schuur, kweekkas en grote berging die tot gemeenschapsruimte/winkel wordt omgebouwd. Koeling/spoelruimte in aanbouw. Abonnees verenigd in voedselcoöperatie Ús Iten om overige wekelijkse boodschappen te bestellen bij lokale producenten en de biologische groothandel. Huidige eigenaren Michel Pauluis en Bregje Hamelynck stonden aan de wieg van en zijn actief in de Friese Voedselbeweging en CSA Netwerk Nederland. Verzorgen onder meer cursussen over en bieden advies bij het opstarten van CSA’s en voedselcoöperaties.

 

Reageren

Stuur motivatie en CV naar .

Voor aanvullende informatie kijk je op www.ushof.nl en socials, google je wat en als dat nog niet genoeg is bel je Michel: 06-46332182.

----------------------------------------------------

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0646332182

Traktor landgilde