Stadstuinderij het Zoete Land

Locatie
Leiden
Wij zoeken
Stagiair
Soort bedrijf
Tuinbouw
Nevenactiviteiten
Educatie
Onze wens

Per tuinjaar 2022 is er weer plek voor één of twee stagiairs op Het Zoete Land.

 

Stadstuinderij Het Zoete Land ligt in de luwte van centrum Leiden en heeft zich in de afgelopen zeven jaar ontwikkeld tot een populaire CSA- tuinderij. 150 huishoudens oogsten 30 weken per jaar zelf hun groenten, kruiden, fruit en/of bloemen.

 

We werken met een zeer intensief teeltplan, met vaste bedden en doen geen kerende grondbewerkingen. Er is veel aandacht voor bodem en compostering evenals de natuurlijke elementen op de tuin. Naast eenjarigen vind je op de tuin ook meerjarigen als bessen, appels, peren, pruimen, kruiden en vaste bloemen. In februari 2022 wordt een kas geplaatst en wordt opkweek een belangrijk onderdeel van de tuinderij.

 

Op een stadstuinderij is ook het sociale aspect belangrijk. Je werkt samen met de vrijwilligers, er zijn bezoekers, oogsters en soms een klas leerlingen. Ook vieren we een aantal keren per jaar een feest. Het (nog meer) leren organiseren, aansturen van vrijwilligers en het begeleiden van oogsters of een groepje leerlingen behoort tot de mogelijkheden.

 

Heb je interesse? Neem dan contact op met de tuinder èn oud- Warmonderhoffer (Jessica Zwartjes) via . Voor een impressie van de tuinderij kijk op Instagram

Interesse? Neem contact op via:

E-mail

Traktor landgilde