Biologische tuinbouwlocatie 11 ha met woning

Locatie
Tiendeveen
Wij zoeken
Opvolger
Soort bedrijf
Tuinbouw, bessenteelt
Hectare
14
Onze wens

Wie wil de zorg voor deze mooie plek overnemen? Vruchtbare biologische tuinbouw grond met veel natuur, goede watervoorziening, veel opslagruimte, koelcellen en zonnepanelen.

 

 

Tuinbouw locatie in Drenthe:  overnemers / opvolgers
 

Onze wens is mensen vinden die de zorg voor deze mooie plek van ons overnemen en het bedrijf naar eigen inzicht voortzetten of omvormen, met behoud van de natuur- en landschapselementen en de biologische status van de grond.

 

Noorderbos is een biologisch blauwe bessen bedrijf in Tiendeveen, in het zuiden van Drenthe. De grond en de locatie bieden ook heel veel andere mogelijkheden. Behoud en beheer van natuur- en landschap (met subsidie) en de biologische grond vinden we van groot belang.

 

Neem vooral contact op als je een woning met grond zoekt voor een eigen biologische en natuurinclusieve bedrijfsvoering.

Bij overname en omvorming naar een andere bedrijfsvoering zul je zelf veel kennis mee moeten brengen, maar zullen we graag onze kennis en ervaring over de grond, de landschapselementen, de omgeving en de gebouwen en machines en installaties overdragen.

 

Tiendeveen is een klein dorp met een dorpshuis, een basisschool, een hervormde kerk  en diverse sportverenigingen. Het centrum van Hoogeveen ligt op ongeveer 6 km  en heeft veel voorzieningen zoals NS station, winkels, scholen en ziekenhuis. 


De 11 hectare blauwe bessen vormen nu het hart van het bedrijf van totaal 14 hectare. De natuur- en landschapselementen beslaan ca 2 ha en het erf met gebouwen 1 ha. Naast de verse bessen die in juli en augustus geoogst worden, zijn er unieke producten ontwikkeld die in biologische  speciaalzaken door het hele land verkocht worden: sappen, siropen en diepvriesbessen. Ook zijn we EKO en Demeter gecertificeerd. Zie ook  www.noorderbos.nl.

 

Bij overname als bessenbedrijf, werken we graag nog gedurende een teeltseizoen samen om kennis en ervaring over te dragen. Ook daarna blijven we bereikbaar voor vragen.

 

Is dit echt iets voor jou of jullie? Spreekt dit je aan en wil je met ons en de locatie kennismaken? Bel of mail ons!

Maria Buitenkamp of Edo Biewinga tel 0528-340888. 

 
Wil je liever eerst eens sparren met Helmer Wieringa, onafhankelijk adviseur bij Landgilde? Helmer is actief betrokken bij de toekomst van Noorderbos. mail:  of bel: 06-53447770.

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0528-340888.

Traktor landgilde