Groentepark Bontekoe (Stichting Leiden Oogst)

Locatie
Leiden
Wij zoeken
Mede-ondernemer, Opvolger
Soort bedrijf
Tuinbouw
Hectare
1
Nevenactiviteiten
Groenteteelt voor voedselbank met vrijwilligers
Onze wens

Vacature tuinder Groentepark Bontekoe Leiden (zzp-er) voor 2 dagen

 

Wegens vertrek van de huidige tuinder naar het buitenland zoekt Stichting Leiden Oogst op korte termijn een parttime tuinder (2 dagen) voor Groentepark Bontekoe

De tuin

In het Groentepark Bontekoe in de Leidse Zeeheldenbuurt verbouwen we biologische groenten voor Voedselbank Leiden e.o. Klanten daarvan zijn op dit moment 500 huishoudens (1300 personen en 525 kinderen). Momenteel kunnen we zo’n 60 procent van hen wekelijks van verse groente voorzien. De moestuin is in 2019 gestart* met een groep van 15 vrijwilligers onder leiding van een professionele tuinder. De tuin heeft een oppervlakte van 900      m2 en een op productie gericht teeltplan met bekende groenten. Op enkele vaste dagen per week (nu maandag en donderdag) geef je als tuinder leiding aan de vrijwilligers. Bijkomende zaken regel je eventueel op andere momenten. Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig en er is een beregeningsinstallatie met tijdklok.

 

Momenteel zijn we in overleg met de gemeente en subsidiefondsen over uitbreiding naar een naastliggend terrein, waardoor de moestuin een oppervlakte krijgt van ongeveer 1.500 m2. Hierop is de werktijd van 2 dagen gebaseerd. Ons streven is om 2023 een volledig oogstjaar te laten zijn.

 

De tuinder

Wij zoeken een enthousiaste tuinder die:

·        ervaring heeft met biologische groenteteelt

·        actief wil meedenken en meewerken aan de uitbreiding naar het nieuwe gedeelte (aanleggen omheining, beregening, bedden e.d.; voor dit werk is een apart budget beschikbaar)

·        het leuk vindt om met mensen om te gaan: je bent in staat om vrijwilligers aan te sturen, om te gaan met buurtbewoners en eventuele problemen praktisch op te lossen

·        zich voor langere tijd, maar minimaal twee jaar, als zzp- er wil verbinden aan de tuin

·        gemiddeld over het seizoen 2 werkdagen per week beschikbaar is; in periode begin maart – november werk je op die dagen met vrijwilligers op de tuin: zaaien, planten en verzorgen van de teelten, het oogsten en van de groenten en ze afleveren bij de Voedselbank.

 

Naast werk op de tuin zijn er enkele bijkomende zaken zoals toezicht op de tuin en – samen met het bestuur – contact onderhouden met de Voedselbank en andere partijen, en – indien nodig – een bestuursvergadering bijwonen. In de wintermaanden zijn er voorbereidende werkzaamheden (opstellen teeltplan, bestellen zaden, plantgoed en teeltmateriaal; dit gebeurt bij voorkeur in samenwerking met de tuinder van Het Zoete Land).

 

Wij bieden

·        werk met enthousiaste vrijwilligers op een mooie tuin, midden in een Leidse woonwijk, waarmee je bijdraagt aan gezonde voeding voor klanten van de Voedselbank, die daar heel blij mee zijn

·        een eerlijke vergoeding in overeenstemming met de taken en verantwoordelijkheden

·        indien gewenst is begeleiding mogelijk door de tuinder van Het Zoete Land, Jessica Zwartjes;

·        regelmatig contact met het bestuur van Stichting Leiden Oogst.

 

Meer informatie en reageren

Voor meer informatie: Siebrand van der Ploeg, bestuurslid Stichting Leiden Oogst, 0654 615 224 of Bas van Kempen, tuinder, 0683 555 992. Kijk ook op https://www.groenteparkbontekoe.nl/.

 

Heb je belangstelling, stuur dan een mail met informatie over jezelf naar .

 

*) Met steun van de Gemeente Leiden, het H.L.Druckerfonds, de Leidsche Maatschappij van Weldadigheid, Fonds 1818 en het WOZfonds.

 

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
0654 615 224

Traktor landgilde