Langedoc - wijnlandgoed

Locatie
Frankrijk
Wij zoeken
Opvolger
Soort bedrijf
wijngaard
Onze wens

TE KOOP: Wijnlandgoed in Langedoc Roussilon

 

Duitstalige eigenaren verkopen hun biologisch-dynamische wijnlandgoed in Zuid Frankrijk. 

 

Domein en wijngaard te koop: 19e-eeuwse gebouwen, gebouwd van steen, met een oppervlakte van meer dan 500m2, gelegen in het midden van dit landgoed. 13 hectare land, waarvan 1,3 ha bebouwbaar. Een groot potentieel voor vele projecten. Oude bomen geven het karakter en de charme van deze bijzondere plek. Geïsoleerd van elke bebouwing, maar toch dicht bij alle nodige voorzieningen.

 

Wijngaard: ontwerp en geschiedenis van het gebeid helemaar gericht op wijn. Het landgoed herbergt een wijnkelder (240m2 grond, twee verdiepingen) en een wijnproeverij/-winkel.

Er is een perceel van 72a 90ca met wijnstokken, druivensoort Merlot, 30 jaar geleden geplant.

 

Landgoed: Het landgoed bestaat uit aaneengesloten percelen van :

  • Akkerland  – 09ha 08a 37ca
  • Bebouwbare land  – 01ha 32a 90ca
  • Bos  – 01ha 36a 95ca
  • Wijnstok  – 00ha 72a 90ca
  • Pad  – 00ha 07a 85ca
  • Grond  – 00ha 14a 25ca

Totaal :  12ha 73a 22ca

 

Het land wordt sinds 1997 bewerkt conform de biologisch-dynamische landbouw. De aanwezigheid van een kudde schapen, een andere manier van werken die het leven respecteert, de toepassing van biodynamische preparaten, de voedergewassen en granen, hebben de structuur van de bodem aanzienlijk verbeterd en vruchtbaarder gemaakt.De bouwgronden zijn zeer geschikt voor de tuinbouw, de teelt van fruitbomen en wijnstokken, voedergewassen en granen. Er is irrigatie mogelijk, een BRL aansluiting is aanwezig op het domein.

 

Gebouwen: Het hoofdgebouw (500m2 vloer) biedt onderdak aan een 3 wijnkelders, een receptie salon (70m2), een woonhuis en de ruimte om in te richten al woonhuis of gite.

Hieraan verbonden staat een atelier en een kantoor. Afhankelijkheden: een huis (50m2 vloer, twee verdiepingen) te renoveren, twee schuren en een hooischuur. Watertoevoer wordt voorzien door een put.

Het gebied is verbonden met het netwerk van France Telecom en de EDF. Voor de productie van warm water zijn er zonnepanelen. Volgens het concept en de controle van een architect, zijn alle faciliteiten, renovaties en reparaties de voorbije zestien jaar uitgevoerd in een geest van duurzaamheid en respect voor het leefmilieu (ecologische bouwmaterialen).

 

Locatie: Zuid Frankrijk: op onze plek in de natuur heerst vrede en rust, uit de buurt van de bebouwing, maar dichtbij alle voorzieningen. Het landgoed is gelegen:

3 km van het dorp: gemeentehuis, postkantoor, kleuter-en lagere school (schoolbus in het gebied), dokter, winkels 3 km van een tankstation, winkels 6 km: een apotheek, supermarkt 12 km: een kleine stad, het treinstation, snelweg 35 km: twee steden, de luchthaven

 

Meer mogelijkheden. De gebouwen, bouwgronden, landbouwgronden, wijngaarden en de locatie bieden uitstekden mogelijkheden voor de realisatie van diverse projecten:

  • Huis, gites, gastenkamers, een restaurant
  • een plek om te wonen voor een of meer families, een groep, een eco-dorp

 

Prijs: 1’450’000€

 

Al deze informatie met meer foto's ook op Landgoed (wordpress.com)

 

Heb je belangstelling? Neem contact op met Stephanie Minder via een mailjte aan:

Interesse? Neem contact op via:

E-mail

Traktor landgilde