Locatie
Groningen - Noordwolde
Wij zoeken
Mede-ondernemer, Opvolger
Soort bedrijf
Tuinbouw, webwinkel en bezorging
Onze wens

EKONOOM Groningen zoekt een vennoot/opvolger (m/v)

 

Als ondernemers ben ik/zijn we nog volop werkzaam in ons bedrijf.

Onze focus ligt op kleinschalige intensieve groenteteelt met eigen lokale afzet, plus een uitgebreide webwinkel.

Onze groenteteelt verder intensiveren en het afzetpotentieel (van de webshop en de verkoop aan huis) uitbreiden zijn doelstellingen voor de komende jaren. Dit zouden we graag samen met een toekomstige opvolger vorm geven. Eerst enige tijd in loondienst en daarna stap voor stap ingroeien als ondernemer.

 

Wie zijn wij?

Wij (Peter en Liesbeth) werken al ruim 20 jaar in een oude Groninger boerderij in Noordwolde Groningen. EKONOOM is een biologische webwinkel met volop verse biologische producten en een groot assortiment kruidenierswaren. Met gekoelde bezorging in een flink deel van de provincies Groningen en Drenthe. 

 

In 2019 zijn we gaan boeren. Op biologische wijze natuurlijk. We telen op de zware klei in Noordwolde zo'n 40 soorten groenten. Kleinschalig, op 25 are, zowel buiten als in onze nieuwe tunnelkas. Onze microgroenten telen we natuurlijk het hele jaar door! Klanten kopen bij ons dus lokaal geteelde groente. Dat kan via de website en dan bezorgen we bij klanten thuis en ‘live’ via onze groente-automaat en verkoop aan de weg met onze groentekraam aan de Noordwolderweg 9, Noordwolde (Gr.)

 

Bedrijfsvoering

We werken met 4 medewerkers (totaal 5 FTE inclusief de ondernemer). Twee eigen bezorgbussen. Afgelopen jaar geïnvesteerd in mechanisatie voor de groenteteelt. We leveren lokaal en direct van het land. Dat is momenteel erg in trek en heeft veel toekomst!

 

Bedrijfsomvang

25 are groenteteelt op intensieve wijze. Biologisch (niet gecertificeerd). Samen met de jaarrond teelt van microgroenten (binnen onder LED-licht) is dat werk voor tenminste 1,5 FTE. Daarnaast de (SKAL-gecertificeerde) webwinkel (3 FTE) waarmee zowel de afzet als een goed rendement zijn gewaarborgd.

 

Wat zoeken we?

Een gedreven persoonlijkheid (m/v) met hart voor de (biologische) teelt van groenten en een gezonde dosis teeltinzicht. Harde werker met oog voor klanten (we leveren wekelijks aan zo'n 500 gezinnen). Positieve kijk op het leven en een open mind. Leergierig.

Kwaliteiten: Snel leren, openstaan voor nieuwe ideeën. Niet bang om hard te werken.

Ervaring: Enkele jaren werkervaring.

We willen ons bedrijf op termijn graag 'warm' overdragen zodat de opvolging soepel verloopt voor iedereen.

 

Vragen en/of solliciteren?

Neem dan direct contact met ons op (tel: 0640946233) en mail je CV en motivatie naar: 

 

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
(050) 3017166

Traktor landgilde