Warmonderhof - Tuinbouw

Locatie
Dronten
Wij zoeken
Medewerker
Soort bedrijf
Tuinbouw
Hectare
85
Nevenactiviteiten
Boerderijverkoop, Onderwijs
Onze wens

Vacature: tuinder op Warmonderhof

 

Stichting Warmonderhof is op zoek naar een ondernemende tuinder. 

 

Over ons

Warmonderhof is een bijzondere plek. Op ons biologisch-dynamisch landbouwbedrijf werken akkerbouw, veehouderij, tuinbouw, een winkel, een keuken en een studentencampus nauw met elkaar samen. De percelen beslaan samen 85 hectare en zijn gelegen middenin de Flevopolder, aan de rand van Dronten. Warmonderhof fungeert als ontmoetingsplek voor studenten, klanten en groepen uit de samenleving die zich willen verdiepen in gezonde voeding en biodynamische landbouw. Stichting Warmonderhof realiseert samen met onderwijspartner Aeres MBO Dronten Warmonderhof het unieke concept van Wonen, Werken en Leren. Samen vormen zij het opleidingscollectief dat biologisch-dynamische boeren opleidt.

 

Het tuinbouwbedrijf

Warmonderhof Tuinbouw omvat een tuinderij van 3,5 hectare met een moderne koude kas van 4.000 m2. Jaarrond wordt een grote variëteit aan groenten en kruiden geteeld, die hun weg vinden naar de Hofwinkel, de Hofzaal, de wekelijkse boerenmarkt in Almere en Hofweb. Tevens is een deel van de teelt gericht op zaadvermeerdering en zaadselectie van Bingenheimer Saatgut. Het tuinbouw team bestaat uit tweeënhalf FTE, de mechanisatie is up-to-date en er wordt nauw samengewerkt met de akkerbouw- en veehouderijtak.

 

Het werk

Als tuinder op Warmonderhof stuur je het tuinbouwbedrijf in zijn geheel aan. Je bent verantwoordelijk voor de teelt, afzet en bewaring van onze groenten en coördineert dagelijks alle werkzaamheden. Je rol is om het tuinbouwbedrijf te optimaliseren en je houdt je actief bezig met de verdere ontwikkeling en toekomstambitie van het bedrijf. Je neemt deel aan (onderwijs) activiteiten binnen Warmonderhof en de student-besprekingen. Daarnaast ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de zaterdagmarkt in Almere. 

 

Als tuinder op Warmonderhof sta je voor de mooie taak om onze studenten alle facetten van het tuinbouwbedrijf bij te brengen. Elke middag werkt er een groep van 4 tot 6 studenten mee op het bedrijf. Verwacht wordt dat zij alle werkzaamheden van jou en je collega’s leren en mee doen. Er wordt gewerkt volgens het principe dat de derdejaars de eerstejaars begeleiden. In de ideale situatie begeleidt de tuinder vooral de derdejaars. Zij moeten het werk leren zien en de tuinderij zelfstandig leren runnen. Je komt te werken (en wonen) op een plek met veel historie, waar actief wordt gewerkt aan het in de wereld zetten van de biologisch-dynamische landbouw.

 

Over jou

Onze ideale kandidaat is méér dan alleen tuinder. We zoeken iemand die er vol voor gaat om zijn of haar opgedane landbouw-ervaring te delen met onze studenten en snapt hoe het visitekaartje van de bio-dynamische landbouw er uit ziet. Je hebt ervaring als tuinder en kunt goed leiding geven. Je bent communicatief sterk, het werken in een team geeft je energie en je hebt twee rechterhanden. Je hebt affiniteit met onderwijs en het begeleiden van jonge mensen tot vakbekwame tuinders. 

 

Wat bieden wij?

Een baan waarbij je echt het verschil kan maken op prachtige plek vol ambitie en historie, waar al ruim vijfentwintig jaar biodynamisch geboerd wordt. Het betreft een voltijd functie in loondienstverband, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een woning op Warmonderhof is een vanzelfsprekendheid. Salaris is marktconform CAO open-teelten, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Je wordt onderdeel van een bevlogen en divers team, met zo’n vijftien medewerkers. 

 

Solliciteren 

Schrijf bij interesse een motivatiebrief met CV aan de directie van Stichting Warmonderhof. De vacature staat open tot 1 januari 2024. De aanvangsperiode is bespreekbaar. De brief kan verstuurd worden naar . Wil je meer informatie over de functie? Neem contact op met Annette Harberink via of 06 21911319.

Interesse? Neem contact op via:

E-mail

Traktor landgilde