Stichting Sociaal en Vitaal

Locatie
Nieuwehorne (gemeente Heerenveen)
Wij zoeken
Stagiair
Soort bedrijf
Gemengd
Hectare
2
Nevenactiviteiten
Zelfoogsttuin voor kwetsbare gezinnen
Onze wens

Stagiar(e) gezocht voor onze zelfoogsttuin waar 50 minima gezinnen uit Friesland gratis komen oogsten!

Gezond eten is belangrijk om je goed te voelen en ziektes te voorkomen. Toch is het voor veel mensen in Nederland niet makkelijk om de gezonde voedingskeuzes te maken. In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voor hen is het niet altijd mogelijk om voor gezond, lokaal en vers eten te kiezen. Stichting Sociaal en Vitaal wil daar verandering in brengen. Daarom biedt Stichting Sociaal en Vitaal groente, fruit en aardappelen aan 150 personen in Fryslân. 

 

De Stichting is nieuw en start dit jaar met het produceren van lokaal, vers en gezond eten. We zijn opzoek naar een gedreven stagiair(e) die zich wilt inzetten voor deze kleinschalige, gemengde en maatschappelijke zelfoogsttuin.

 

Omschrijving

Voor het teeltseizoen 2021, maart tot en met oktober, zijn we op zoek naar een stagiair(e), die het interessant vindt om bij een biologische en maatschappelijk initiatief te werken en daar aan de slag te gaan met een groot aantal werkzaamheden. De stage is zeer afwisselend en biedt een interessante mogelijkheid om kennis te maken met fruitteelt, kleinschalige groenteteelt en directe afzet van de oogst. Als stagiair(e) ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe plannen en gaat in de dagelijkse praktijk aan de slag. Je doet dit in samenwerking met de ervaren tuinder en coördinator.

 

Wie ben jij?

Je bent een gedreven, maatschappelijk betrokken en bevlogen tuinvrouw/man in spé. Je wilt ervaring opdoen en kennismaken met natuurinclusief ondernemen, fruitteelt, groenteteelt en betrokken zijn bij een startend initiatief. Je zit niet stil, grijpt kansen en verkend ook graag nieuwe mogelijkheden.  

 

Meer informatie
Tot slot, heb je vragen met betrekking tot deze functie, neem dan contact op met Loraine Westerneng, coördinator van Stichting Sociaal en Vitaal via of 06-10648555. Sollicitaties kun je per mail richten aan . Meer informatie over Stichting Sociaal en Vitaal vind je op www.sociaalenvitaal.nl

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
06-10648555

Traktor landgilde