Landgoed De Groene Kamer

Locatie
Tilburg
Wij zoeken
Mede-ondernemer, Opvolger
Soort bedrijf
Tuinbouw
Hectare
2
Nevenactiviteiten
tuin is deel van multifunctioneel geheel
Onze wens

Landgoed De Groene Kamer zoekt bio/dynamische boer(in) voor opbouw tuinderij en langdurige pacht

 

Wij zijn Landgoed De Groene Kamer; een jong familie landgoed van 25ha. aan de zuidwestrand van Tilburg. We liggen naast Stadsbos013 en de grote wijk De Reeshof (50.000 inwoners). Landgoed De Groene Kamer wil zich ontwikkelen tot een educatief en recreatief ecologisch voedsel landgoed. De kringlopen van het landgoed worden zichtbaar gemaakt voor de consument en waardevermeerdering en afzetmarkten worden op het landgoed gecreëerd (door middel van o.a. groene kinderopvang, horeca, landwinkel, overnachtingen, dagbesteding). Verder wil het landgoed ook voedselbos, pluktuinen, hoogstamfruit en ander natuurschoon aanplanten. Om een begin te maken met al deze plannen zoeken wij een agrarisch ondernemer die een deel van het landgoed in gaat richten als bio(dynamische) boerderij. 

 

Je doet dit alles als zelfstandig ondernemer en bent zelf verantwoordelijk voor de financiën. We denken en helpen graag mee met bijvoorbeeld faciliteren en het creëren van afzetkanalen. Je opereert onder het merk van Landgoed De Groene Kamer, zodat we voor de klanten een en dezelfde uitstraling, product en prijs hebben. Dit eerste gesprek is orienterend en ter kennismaking. We hopen eind 2021 / begin 2022 te kunnen beginnen. De tijd hiervoor gebruik je om een sterk bedrijfsplan te schrijven en je klaar te maken voor de start. Je gaat nauw met ons en de andere toekomstige ondernemers van DGK samenwerken. Daarom zoeken we een boer of boerengezin die het goed met onze familie en de ideële waardes van het Landgoed kan vinden. We willen samen met jou op zoek naar een win-win situatie waarin wij elkaar helpen om een sterk merk en bedrijf van Landgoed De Groene Kamer te maken, draagvlak te creëren voor duurzamer leven en de leefbaarheid van Tilburg te vergroten. 

 

Wat bieden wij? 

-          Na 1 jaar proefperiode mogelijkheid tot langdurige (in overleg) pachtovereenkomst 

-          Transitie grond naar SKAL certificering. De komende jaren gaat het bedrijf in transitie naar een agro-ecologische vorm. 

-          ca. 2 ha (bij goede samenwerking mogelijkheid tot uitbreiding). HN30 Veldpodzolgronden met grof zand. Gedeeltes Hoge Zwarte Enkeerdgronden met fijn zand en leem.

-          Valt onder merk Landgoed De Groene Kamer en al haar distributie en marketing organen 

-          Met agrarische bedrijfswoning (woonoppervlakte 183m2, bouwjaar 1996, perceeloppervlakte 568m2) en schuur 600m2 & mogelijkheid tot huizing van stagaires. 

-          Tunnelkas

-          Extra betaalde opdrachten bij aanleg en onderhoud van het resterende landgoed.

 

Wat vragen wij van jou?

-          Je bent een praktische doener, die capabel is om het landgoed vanuit de landbouw kant leven in te blazen.

-           Gedegen opleiding & ervaring

-          Affiniteit met brede duurzame landbouw (bv. agroforestry, permacultuur, CSA, biodynamica en/of zorgboerderijen)

-          Affiniteit met de Natuurschoonwet

-          Je hebt een open visie en ziet de meerwaarde van samenwerking met het gehele Landgoed en de inwoners van Tilburg. 

-          Je hebt de praktijk ervaring en zakelijkheid om een goed bedrijfsplan voor jou onderneming te schrijven en te blijven ontwikkelen.

-          De eerlijkheid en creativiteit om samen een vorm te vinden die ons beider past. 

-          Je hebt de interesse om de bedrijfsmatige werkzaamheden af te stemmen met de recreatieve en educatieve waarden voor onze gasten, zonder daarbij het bedrijfsmatige en eco-ideele karakter van het landgoed te verliezen. 

 

Meer weten?

Kijk dan op www.degroenekamer.nl

Voor meer info, of het sturen van je CV, kan je contact opnemen met Nicole Berkelmans, projectleider

Interesse? Neem contact op via:

E-mail
Telefoon
06 52656061

Traktor landgilde